Metabeskrivelse

Hvad er en metabeskrivelse?

En metabeskrivelse er den tekst, som bliver vist i søgeresultatet, når besøgeren har søgt på noget specifikt. Teksten bliver vist under websidens URL på Google. Normalt kan det være en kort beskrivelse af websitets indhold. Du bestemmer, hvad der skal stå i din metabeskrivelse.

Det er vigtigt, at beskrivelsen har relevans for dit website, som beskrivelsen er koblet med. Udgangspunktet er at du maksimalt må skrive 156 anslag, da alt derover vil blive skåret fra af Google. Det anbefales, at inkludere keyword og søgeord i din beskrivelse. Metabeskrivelsen skal ses som en salgstale for de besøgene og kunder, der måtte støde på din webside i søgemaskinerne. Metabeskrivelser bliver også vist på mobiler, men beskrivelses-grænsen er dog 95-195 karakter. Et andet godt råd er at inkludere dit telefonnummer i metabeskrivelsen, så kunder kan kontakte dig.

Metabeskrivelser og søgemaskiner

Både sidetitel og metabeskrivelse vises i søgeresultatet. Det er det første indtryk den besøgende får af dig og din virksomheds hjemmeside. Google vil altid vise dig en sidetitel, URL og metabeskrivelse. Derudover kan du udbygge det med forskellige elementer. Hvad der står i de ovenstående steder, kan du selvfølgelig ændrer ved. Husk at din sidetitel skal indeholde den individuelles sides vigtigste søgeord. Du bør målrette det enkelte søgeord til en bestemt side. Sidetitlens længde er lige så vigtig. Er den for kort, vil Google forsøge at gøre den mere overskuelig. Bliver den for lang vil Google beskære, og det vil ikke se kønt ud. Søgemaskiner såsom f.eks. Google kan kun vise 512 pixels af en sidetitel.

Kan metabeskrivelser også blive vist på mobiltelefoner?

Undersøg om din hjemmeside oplever mest trafik igennem mobilbrugere. Her skal du huske at have fokus på visningen af beskrivelser fra en smartphone. I mobilform skal teksten være forkortet (95-105 karakterer), alt efter mobilmodel. Smartphones gør nu oplevelserne meget bedre for de besøgende leads. Metabeskrivelserne blive tilpasser sig mobilskærmene meget pænere end før i tiden. Det kommer også an på kvaliteten af din hjemmesides struktur og indhold.

Læs mere om Admatic Digital