Grey Hat SEO

GREY HAT SEO – teknikker i gråzonen

Inden for søgemaskineoptimering er white hat SEO en velkendt og hensigtsmæssig praksis, mens de fleste er klar over, at black hat SEO er nogle lyssky metoder, man gerne skal styre udenom. Når man arbejder i grænselandet mellem de to tilgange, er der tale om grey hat SEO. 

I denne tilgang anvendes de optimeringsmetoder, som både white hat og black hat benytter sig af. Man befinder sig med andre ord på grænsen af, hvad der tillades af Google og andre søgemaskiner. Derfor er tilgangen ikke helt uden risiko. 

Denne type SEO benyttes ofte, fordi det hurtigere og mere effektivt giver resultater end white hat SEO. De gode resultater har dog også sin pris, da man kan risikere at blive straffet af Google, såfremt ens metoder er for tæt på black hat SEO. Søgemaskinerne bliver bedre og bedre til at filtrere og sortere i SEO-arbejde, der ikke er i overensstemmelse med retningslinjerne. 

Flere teknikker befinder sig i grænselandet mellem de to yderpunkter, fordi det kan være svært for Google at afgøre, om fx brugen af søgeord og links er naturlige.

Grey HAT SEO-teknikker

  • Keyword Stuffing – overdreven og unaturlig brug af nøgleord i tekst og metatags med henblik på at øge sidens rangering. Det er svært for Google at afgøre, om brugen er søgeord er naturlig eller unaturlig, og derfor er der tale om grey hat. 
  • Linkbytte – bytte links med en anden hjemmeside, så de to sider henviser til hinanden. 
  • Tekster til søgemaskiner – når man laver tekster, som er tiltænkt søgemaskiner fremfor brugere. 
  • Selvskabte links – for eksempel opkøb af gamle domæner med høj troværdighed, som linker til din hjemmeside.

Som sagt er det ikke uden risiko, og hvis man overskrider grænsen, kan Google straffe din hjemmeside på forskellige måder. Google arbejder nemlig for at komme uhensigtsmæssige SEO-metoder til livs. Det kan omfatte alt fra, at visse sider ikke vil kunne findes på Google, at Google sænker hele din hjemmesides rangering, og at Google i værste fald fjerner din hjemmeside fra søgeresultaterne. 

Læs mere om Admatic Digital 

admatic digital marketing bureau