Annoncering

I marketingverdenen laver man annoncer, hvor man reklamerer for et produkt, en person eller virksomhed med formål om at tiltrække kunder til virksomheden. 

Annoncetyper

Der findes to typer annoncering, og de foregår henholdsvis online og offline.

Online annoncering er annoncetyper, man ser online. Det er marketing, der foregår på nettet. Et eksempel på dette kan være SEA (Search Engine Advertising) og SMM (Social Media Marketing). 

Offline annoncering er den type annoncer, som ikke bliver vist på internettet. Det kan f.eks. være busreklamer, annoncertekster i aviser og events. 

Udformning af annoncer

En annonceudformning kan være forskellig. Nedenfor nævnes et par eksempler på, hvordan et budskab kan kommunikeres. 

  • Tekst: En annoncetekst er et formuleret budskab. Det kan fx være på Google Ads eller i et blogindlæg, der skrives af dig selv eller en anden om din virksomhed, din produkter/services og giver køberne værdifuld viden. 
  • Lyd: Annoncering via lyd kan være en radioreklame. Det kan også være en podcast. 
  • Video: Når man annoncerer gennem videoer. Det kan være en video af en kunde, der udtaler sig om virksomheden på sociale medier. Videoannoncering kan også være TV-reklamer.
  • Billede: Billedeannoncering kan være et banner, hvilket også kaldes displayannoncering. Dit budskab udformes grafisk inden for et givent format, der passer til dét sted, som du gerne vil annoncere på. 

Priser for online annoncering

Priserne afhænger af, hvilken form for annoncer du er interesseret i at arbejde med. Det er f.eks. dyrere at få vist en TV-reklame i tv’et før programmet ‘Vild med Dans’ end at annoncere med en Facebook-kampagne over et par dage. 

Læs mere om Admatic Digital

seo analyse - ikon