Alt-tags

Alt-tags er en vigtig del af SEO-arbejdet

Kort og koncist er alt-tags beskrivelser, som sættes på billeder på et websted. Det giver søgemaskiner og brugere, der ikke kan se billedet, en mulighed for at forstå, hvad billedet viser. Et alt-tag kaldes også en alt-tekst og er en HTML-egenskab.

Hvorfor er alt-tags vigtige?

Alt-tags kaldes også alt-tekst og alt-beskrivelser. De er i særdeleshed vigtigt, da det giver en beskrivelse af billedet for besøgende på hjemmesiden, som ikke kan se selve billedet. Det forbedrer brugeroplevelsen for alle. 

Med hensyn til SEO-arbejde er alt-tags vigtige, da de hjælper søgemaskinens crawlere med at forstå, hvad der er på billedet. Jo mere præcist du beskriver billedets indhold, jo mindre overlades til crawlernes egen fortolkning. Det kan derfor have en betydning for, om din tekst rangeres på de rigtige søgeord, og om du i det hele taget rangeres på Google. 

Hvordan skriver man et godt alt-tag?

Som sagt handler det om at beskrive billedet så præcist som muligt og med de rigtige søgeord. Tag gerne udgangspunkt i den søgeordsanalyse, som du har brugt i forbindelse med dit øvrige indhold på den underside eller det indlæg, som billedet er tiltænkt. Overdriv dog ikke brugen af bestemte søgeord, da det kan have en negativ indvirkning på din SEO. 

Det skal gerne være mere præcist end blot det overordnede emne, som dit billede falder ind under. Emnet er ofte allerede beskrevet i overskrifterne, i brødteksten og indholdet på den side, som billedet er en del af. 

Vær beskrivende og brug hele, meningsfulde sætninger i dine alt-tags. Hvis du f.eks. vil beskrive et billede tøj fra en webshop, kan du med fordel nævne, hvad størrelsen og farven er på tøjet i alt-tagget. 

Læs mere om Admatic Digital

admatic digital marketing bureau - cookies