Hvor mange sider skal en website have for SEO?

Hvilken betydning har antallet af sider på en website? 

Set i lyset af, at vi hos Admatic Digital arbejder med søgemaskineoptimering, har vi undersøgt, hvor mange sider en website skal have for søgemaskineoptimeringens skyld. Er mange sider godt for SEO. Hvor mange sider er for få og hvor mange sider er for mange? Det endelige spørgsmål er derfor – hvor mange sider skal en website have i et SEO øjemed?

Svaret: Det afhænger af din forretning og dens digitale indhold. Websites bliver belønnet for unik kvalitetsindhold, som bliver opdateret løbende. Derudover skal indholdet have brugeroplevelsen for øjet og ikke alene være for søgemaskineoptimeringens skyld. 

Spørgsmålet har for mange virksomhedsejere, som har forsøgt eller gør sig i søgemaskineoptimering, eller har fået et marketingbureau til det, været et spørgsmål der med sikkerhed er blevet vendt. Udgangspunktet for os at se, er, at en lille virksomhed, som alene forsøger at ramme lokalområdet, alene skal bruge 5-10 sider. Men er du derimod en onlineshop, som har til hensigt at ramme hele Danmark, er det selvsagt at flere sider end 5-10 vil give større mening. 

Dog er det vigtigt at have for øjet, at brugeroplevelsen er altafgørende for om du bliver belønnet af en søgemaskine som Google! Se eksemplet forneden. 

 

 

Hvad gør for mange sider for en website?

Følger der originalt indhold af dine sider på dit website, sider som din bruger søger efter og som de KAN bruge, kan man ikke fastlægge sig på hvad det “rigtige” antal sider er. Kort fortalt vil du ikke blive sanktioneret af søgemaskinerne for alt for mange sider, såfremt siderne giver brugerne den oplevelse som de egentlig søgte efter.

Skab indhold der er unikt for services og lokationer 

Skab unikke sider for hver serviceydelse eller produkt og indsæt lokaliteterne for dine ydelser. Dette vil hjælpe dig etablere digital autoritet og vise dine potentielle interessenter mod din website og med det konverteringer. 

Har du eksempelvis en website, hvor du udbyder rengøring, vil det give mening for dig og din website, at indskrive søgeord som “Pris for rengøring af 4-værelsesbolig” eller “Holtes bedste rengøringsservice” etc. Læs mere om, hvordan vi arbejder med søgemaskineoptimering lige her

5 sider enhver website burde have

Alle virksomheder er forskellige og unikke på hver deres måde. Disse 5 sider er for os at se et godt udgangspunkt. 

  • Forside Home
  • Produkter/Services
  • Om
  • Referencer/Anmeldelser
  • Kontakt

Når ovenstående sider er på plads, og du nu har fyldt dem ud med de informationer du tænker vil give mening, kan du begynde at tænke i at udvide din website med søgemaskineoptimering for øjet. 

Udvid din website med relevante sider

Udvidelsen skal give mening, men også være strategisk. 

  • Blog/Nyheder 
  • Portfolio or Gallery
  • Handelsbetingelser etc. 

Har du brug for hjælp med søgemaskineoptimering? 

Har du behov for hjælp og virker det for komplekst at søgemaskineoptimere din website, står vi hos Admatic Digital til rådighed. Et af vores arbejdsgange ved søgemaskineoptimering af websites, er, at skabe indholdsrige og meningsgivende sider på en website, hvor vi tager forbehold for søgeord og din virksomhedslokalitet. Vi er tekstforfatterne til side, vi er indholdsskaberen og vigtigst er vi søgemaskineoptimeren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *